Gaswinning

Hier vindt u alle documenten en berichten uit het dossier Gaswinning.

Documenten

Info en documenten over het gewijzigde winningsplan van de NAM voor het Middelie-veld zijn te vinden op mijnbouwvergunningen.nl/middelie.

Berichten

 • Definitief besluit Middelie-veld binnenkort verwacht
  Van zowel de NAM als het Ministerie van EZK kregen wij te horen dat het definitieve besluit over het Winningsplan van het Middelie-veld komende week gepubliceerd zal worden.
 • Status Winningsplan NAM Middelie-veld
  De staatssecretaris heeft het winningsplan in behandeling genomen en een ontwerp-instemmingsbesluit opgesteld. Dit besluit heeft een looptijd tot 2035.
 • Infobijeenkomst NAM goed bezocht
  Op maandag 19 juni, twee dagen voor het einde van de inzageperiode, was het nog gelukt om een informatieavond over het aangepaste winningsplan van de NAM te organiseren. ‘t Wak was met ongeveer 50 aanwezigen goed gevuld.
 • Hilda Raasing (vz. GDO) bij Dijkstra & Evenblij over gaswinning Middelie
  Tijdens de NPO Radio 1-uitzending van Dijkstra & Evenblij ter plekke in restaurant Smit-Bokkum in Volendam schoof namens het GDO, het Gemeenschappelijk Dorpsraden Overleg, voorzitter Hilda Raasing aan om te praten over de plannen van de NAM voor de gaswinning uit het Middelie-veld.
 • Ontwerp-instemmingsbesluit gasveld Middelie ter inzage
  Van 11 mei 2023 tot en met 21 juni 2023 liggen het ontwerp-instemmingsbesluit, het winningsplan en alle bijbehorende documenten ter inzage. U kunt alle documenten vinden op mijnbouwvergunningen.nl/middelie.
 • Enquête – Gaswinning Middelie
  Laden…
 • Reactie Edam-Volendam op winningsplan NAM
  Na de gemeente Purmerend heeft nu ook onze eigen gemeente gereageerd op de plannen van de NAM voor het opschalen van de gaswinning uit het Middelie-veld.