Buurtapp Nextdoor

Logo Nextdoor

De dorpsraad gebruikt buurtapp Nextdoor om makkelijker berichten te delen met dorpsgenoten en ook om de burgers met elkaar te laten communiceren over zaken die spelen in het dorp.

U kunt Nextdoor o.a. gebruiken om:

  • Buurtpreventie op te zetten
  • Een evenement onder de aandacht te brengen
  • Een buurtwachtgroep te organiseren
  • Een betrouwbare oppas te vinden
  • Tips te vragen voor de beste schilder in de buurt
  • Aandacht te vragen voor een weggelopen huisdier
  • Een nieuwe eigenaar te vinden voor een kinderfiets die te klein is geworden

Word ook lid van Nextdoor door op onderstaande knop te klikken. Op basis van uw adres wordt u automatische aan de juiste buurt toegevoegd.


Privacy

In 2019 is Nextdoor negatief in het nieuws gekomen in verband met een privacylek. Het bleek dat mensen van buiten de wijk zich konden aanmelden in een bepaalde wijk om zo de namen en adressen van buurtbewoners in die wijk te kunnen zien. Inmiddels is deze methode niet meer mogelijk.

Als u zich zorgen maakt over uw privacy op Nextdoor kunt u via nextdoor.nl/settings/privacy uw privacyinstellingen aanpassen.

Nextdoor privacyinstellingen
Privacyinstellingen Nextdoor

Zichtbaarheidsinstellingen

Onder het menu Zichtbaarheidsvoorkeuren kunt u instellen hoe uw profiel op Nextdoor wordt weergegeven. Hier heeft u de mogelijkheid om uw huisnummer te verbergen in uw profiel en kunt u aangeven in welke buurten uw profiel en aanbevelingen zichtbaar zijn.

Zichtbaarheidsvoorkeuren

Advertentievoorkeuren

Nextdoor is een gratis dienst en haalt zijn inkomsten uit het verkopen van advertentieruimte aan bedrijven. Via Advertentievoorkeuren kunt u aangeven in welke mate u gepersonaliseerde advertenties wilt zien op Nextdoor.

Advertentievoorkeuren