Nieuws

 • Concept Omgevingsvisie Edam-Volendam ligt ter inzage
  Vanaf 13 april tot en met 24 mei 2022 ligt de concept omgevingsvisie ‘Samen zetten we koers’ van de gemeente Edam-Volendam ter inzage.
 • Dorpsraad draagt wapenschild over aan Oud-Middelye
  Op 26 februari 2020 ontving onze voorzitter Femke het wapenschild van Middelie uit handen van burgemeester Sievers. Ruim twee jaar heeft onze penningmeester Lex op het wapen gepast en gisteren was dan eindelijk het moment om het wapenschild van Middelie over te dragen.
 • De Gemeenteraadsverkiezingen komen er aan!
  Op woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Edam-Volendam. De gemeenteraadsverkiezingen zijn erg belangrijk, omdat gemeentes besluiten over heel veel thema’s waar wij in ons dagelijkse leven mee te maken krijgen.
 • Zendmast kruising Klemweg-Zesstedenweg
  Het zal u niet ontgaan zijn dat er gebouwd wordt bij de kruising Klemweg/Zesstedenweg. Op deze locatie zal een zendmast geplaatst worden. Het bedrijf NOVEC is bezig met de bouw van een mast van 40 meter hoog. De fundering is aangebracht en volgens planning zal op 14 maart a.s. de zendmast geplaatst worden.
 • Uitreiking Kikkerspelden 2021
  Na meerdere keren uitstellen en lang wachten was het zondagmiddag 30 januari eindelijk zover: De uitreiking van de Kikkerspeld. In de loop van 2021 werden er verschillende vrijwilligers aangedragen voor de Kikkerspeld. Stuk voor stuk mensen die zich hebben ingezet voor het verenigingsleven van Middelie.
 • Dorpsraad aanwezig bij kerstspecial Zeevang Special
  Namens de Dorpsraad was Femke aanwezig in de kerstspecial van het programma Zeevang Special van omroep L.O.V.E. Er werd gesproken over de taken van de dorpsraad en de onderwerpen die spelen (wonen, verenigingsleven, GDO, verkeer) en de relatie met de gemeente.
 • Kerstboom 2021
  Sinterklaas is weer terug naar Spanje, dus is het tijd om de kerstboom weer op te tuigen. Ook dit jaar heeft de dorpsraad weer een kerstboom geregeld. Dinsdagavond is de boom door Alwin en Damian Slooten neergezet op de vaste plek op De Brink en vrijdagmiddag is de boom volgehangen met kerstverlichting.
 • Openbare vergadering 6 december
  Maandagavond 6 december zal onze openbare vergadering plaatsvinden. I.v.m. de aangescherpte maatregelen zal deze wederom online plaatsvinden.
 • Reactie van gemeente op de suggesties over de verkeerssituatie
  Voor onze thema-avond in mei jl. hebben wij een enquête gehouden over de verkeersveiligheid in het dorp. Hier hadden bewoners de mogelijkheid om suggesties voor te leggen voor het verbeteren van de verkeersveiligheid.
 • In gesprek met de gemeente over verkeer in Middelie
  Naar aanleiding van onze thema-avond op 10 mei jl. zijn Femke en Lex in gesprek gegaan met Jelle Kaars en Daan Smit, beleidsmedewerkers Verkeer van de gemeente.

Archief