Nieuws

 • Voordracht Kikkerspeld 2022
  Het is alweer november en het jaar 2022 is bijna voorbij. Het is dus weer tijd om terug te kijken op een bewogen jaar en daarbij hoort natuurlijk ook het nomineren voor de Kikkerspeld 2022. Welke (oud-)Middeliër verdient het om in het zonnetje gezet te worden? U kunt iemand voordragen door dit formulier in te vullen.
 • Wijkbeenkomsten energie besparen
  Beste bewoner, U heeft net als iedereen te maken met de hoge energieprijzen. Het energieverbruik in onze woningen kan vaak flink omlaag. Door bijvoorbeeld goed te isoleren kunt u veel energie en kosten besparen. Wij helpen u daarbij graag op weg. In deze brief leest u er meer over en nodigen wij u uit voor onze bijeenkomst.
 • Bomenkap Veringwoudweg
  Vandaag ontvingen wij bericht van het hoogheemraadschap dat er a.s. woensdag 26 oktober wordt gestart met het kappen van de bomen langs de Veringwoudweg. De bomen zijn te groot en oud en worden daarom i.v.m. de veiligheid gekapt. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot en met vrijdag 28 oktober duren.
 • Voorlichtingsbijeenkomst Aanpak criminaliteit buitengebieden
  Veilig wonen en werken willen we allemaal. In het gehele land is echter sprake van toenemende criminaliteit in de buitengebieden. Ook in Noord-Holland. Daarom zijn verschillende gemeenten, in samenwerking met het LTO, Meld Misdaad Anoniem en het CCV, gestart met het ‘Programma Veilig Buitengebied’. Zo willen we gezamenlijk criminaliteit aanpakken en een veilige leef-en werkomgeving creëren voor iedereen.
 • Crisisnoodopvang Baanstee-Noord
  Dinsdag 6 september zijn de Dorpsraden door de gemeente geïnformeerd over de opvang van 450 asielzoekers op industrieterrein Baanstee-Noord. Voor een duur van drie maanden (vanaf 10 oktober) zullen zij worden opgevangen in meerdere tenten. De Dorpsraden is gevraagd om de info te delen met de bewoners. Dit doen wij middels berichten op onze diverse kanalen. Meer info is te vinden op de website van de gemeente. Voor verdere vragen is er een informatiepagina gepubliceerd. Bij vragen kunt u contact opnemen met de gemeente of met de Dorpsraad.
 • Concept Omgevingsvisie Edam-Volendam ligt ter inzage
  Vanaf 13 april tot en met 24 mei 2022 ligt de concept omgevingsvisie ‘Samen zetten we koers’ van de gemeente Edam-Volendam ter inzage.
 • Dorpsraad draagt wapenschild over aan Oud-Middelye
  Op 26 februari 2020 ontving onze voorzitter Femke het wapenschild van Middelie uit handen van burgemeester Sievers. Ruim twee jaar heeft onze penningmeester Lex op het wapen gepast en gisteren was dan eindelijk het moment om het wapenschild van Middelie over te dragen.
 • De Gemeenteraadsverkiezingen komen er aan!
  Op woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Edam-Volendam. De gemeenteraadsverkiezingen zijn erg belangrijk, omdat gemeentes besluiten over heel veel thema’s waar wij in ons dagelijkse leven mee te maken krijgen.
 • Zendmast kruising Klemweg-Zesstedenweg
  Het zal u niet ontgaan zijn dat er gebouwd wordt bij de kruising Klemweg/Zesstedenweg. Op deze locatie zal een zendmast geplaatst worden. Het bedrijf NOVEC is bezig met de bouw van een mast van 40 meter hoog. De fundering is aangebracht en volgens planning zal op 14 maart a.s. de zendmast geplaatst worden.
 • Uitreiking Kikkerspelden 2021
  Na meerdere keren uitstellen en lang wachten was het zondagmiddag 30 januari eindelijk zover: De uitreiking van de Kikkerspeld. In de loop van 2021 werden er verschillende vrijwilligers aangedragen voor de Kikkerspeld. Stuk voor stuk mensen die zich hebben ingezet voor het verenigingsleven van Middelie.

Archief