Nieuws

 • Verkiezingen op 15 maart
  Over minder dan een maand is het weer tijd voor verkiezingen. Dit jaar kunt u voor zowel de Provinciale Staten als het Waterschap naar de stembus. In dit bericht leggen wij uit wat beide bestuurslagen zoal doen.
 • Reactie Edam-Volendam op winningsplan NAM
  Na de gemeente Purmerend heeft nu ook onze eigen gemeente gereageerd op de plannen van de NAM voor het opschalen van de gaswinning uit het Middelie-veld.
 • Nieuwe bomen langs de Veringwoudweg
  In oktober moesten we nog afscheid nemen van de 40 grote populieren langs de Veringwoudweg, maar deze maand is het hoogheemraadschap begonnen met het planten van 60 nieuwe populieren.
 • NAM wil gaswinning Middelie-veld verhogen
  Zaterdag werden wij verrast met een artikel op de voorpagina van het regiodeel van het Noordhollands Dagblad over plannen van de NAM voor het verlengen en verhogen van de gaswinning uit gasveld Middelie. Het Middelie veld ligt onder de Zeevang en de Beemster. In de Beemster zijn nog putten actief waar het gas gewonnen wordt en in de Zeevang zijn geen actieve putten meer.
 • Wegversmallingen Middelie
  De gemeente en het Hoogheemraadschap plaatsen extra wegversmallingen in Middelie om daarmee het verkeer verder af te remmen. Uit metingen van de verkeersdrukte en -snelheid en op basis van bewoners en Dorpsraad blijkt dat de bestaande wegversmallingen niet voldoende effect hebben.
 • Politie waarschuwt voor babbeltrucs in Purmerend en Volendam
  De politie heeft meerdere meldingen binnengekregen uit Purmerend en omstreken dat met name ouderen slachtoffer zijn van een nieuwe babbeltruc.
 • Senioren koffiemiddag en inloopspreekuur Wijksteunpunt
  Op dinsdagmiddag 13 december van 15.30u tot circa 16.30u organiseert de senioren werkgroep van de Dorpsraad een koffiemiddag voor senioren in IJsclubgebouw ’t Wak.
 • Voordracht Kikkerspeld 2022
  Het is alweer november en het jaar 2022 is bijna voorbij. Het is dus weer tijd om terug te kijken op een bewogen jaar en daarbij hoort natuurlijk ook het nomineren voor de Kikkerspeld 2022. Welke (oud-)Middeliër verdient het om in het zonnetje gezet te worden? U kunt iemand voordragen door dit formulier in te vullen.
 • Wijkbeenkomsten energie besparen
  Beste bewoner, U heeft net als iedereen te maken met de hoge energieprijzen. Het energieverbruik in onze woningen kan vaak flink omlaag. Door bijvoorbeeld goed te isoleren kunt u veel energie en kosten besparen. Wij helpen u daarbij graag op weg. In deze brief leest u er meer over en nodigen wij u uit voor onze bijeenkomst.
 • Bomenkap Veringwoudweg
  Vandaag ontvingen wij bericht van het hoogheemraadschap dat er a.s. woensdag 26 oktober wordt gestart met het kappen van de bomen langs de Veringwoudweg. De bomen zijn te groot en oud en worden daarom i.v.m. de veiligheid gekapt. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot en met vrijdag 28 oktober duren.

Archief