Samen stilstaan bij 75 jaar vrijheid

4 en 5 mei 2020

Dit jaar staan wij stil bij 75 vrijheid. Dit jubileumjaar zou groots gevierd worden met vele grote en kleine activiteiten in onze gemeente, maar door de uitbraak van het coronavirus zullen deze helaas niet of op een gepast moment plaatsvinden.

Juist in deze tijden is samenzijn belangrijker dan ooit. Door de crisis is de afstand tussen mensen letterlijk groter geworden, maar op 4 en 5 mei staan wij samen (op afstand) stil bij onze vrijheid.

4 mei

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft op hun website enkele dingen genoemd die wij thuis kunnen doen om toch samen te herdenken op 4 mei.

Normaliter wordt de vlag op 4 mei pas vanaf zes uur ’s avonds halfstok gehangen, maar in verband met dit jubileumjaar wordt opgeroepen de vlag de gehele dag halfstok te hangen.

Tijdens de Dodenherdenking wordt om 19:58u het Taptoe-signaal gespeeld. Als u een blaasinstrument heeft wordt u opgeroepen om vanuit uw eigen huis of tuin de Taptoe te spelen. Na de Taptoe, om klokslag 20:00u, zijn wij samen 2 minuten stil.

Na de 2 minuten stilte zingen wij samen het 1e en 6e couplet van Het Wilhelmus. Eventueel onder muzikale begeleiding van mensen met een muziekinstrument.

Vanuit de Dorpsraad lijkt het ons mooi om dit samen als dorp te doen door langs de weg te gaan staan, iedereen voor hun eigen huis. Alleen, maar toch een beetje samen staan wij stil bij 75 bevrijding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *