Dorpsraad 50 jaar

50 jaar ballon

Op 21 september 1970, vandaag 50 jaar geleden, werd de Dorpsraad Middelie opgericht. Het bestuur, bestaande uit de heer Bierman (voorzitter), de heer Martens (penningmeester), de heer J. Steenman (secretaris), zuster Ruys, mevrouw Waaksma-Procee en de heren P. de Boer en J. Has werd uit maar liefst 38 kandidaten gekozen op basis van 400 ingevulde stembiljetten.

Van die enorme betrokkenheid leek weinig meer over de laatste jaren. De bestuursleden hadden het idee niet op voldoende draagvlak te kunnen rekenen en op 22 januari dit jaar zag het er naar uit dat er een eind kwam aan het bestaan van de dorpsraad. Drie van de vier laatste bestuursleden hadden aangegeven hun functie neer te willen leggen. Op de valreep meldde zich op de openbare vergadering een nieuw bestuur aan, waardoor het 50-jarig jubileum van de dorpsraad vandaag een feit is.

De Dorpsraad wil, net als 50 jaar geleden, nog steeds een brug tussen de gemeente en de inwoners van Middelie vormen. De start van het nieuwe bestuur verliep door de coronacrisis nog niet optimaal. De geplande festiviteiten rond 75 jaar bevrijding werden bijvoorbeeld opgeschort, alleen een kranslegging bij de klok op de begraafplaats van Middelie ging door.

De klok mag dit jaar overigens ook een jubileum vieren: 350 jaar geleden werd hij door Pieter Hemony gegoten. In 1979 liet de dorpsraad een houten klokkenstoel maken, waar de klok nog altijd aan hangt.

De komende tijd zullen wij ons onder meer richten op verkeersveiligheid, het versterken van het verenigingsleven en onderhoud van gemeenschappelijke plaatsen in het dorp.

De huidige dorpsraad bestaat momenteel uit: Femke Haitsma Mulier (Voorzitter), Thiemo van Rossum (Secretaris), Lex Ransijn (Penningmeester), Jeffrey Rijpkema, Lucas Vroom, Marjan Houtman en Nina Steenmeijer.

Artikel 50-jarig jubileum Dorpsraad Middelie in De Uitkomst van 22 september 2020
Artikel 50-jarig jubileum Dorpsraad Middelie in het Noordhollands Dagblad van 25 september 2020

2 gedachten aan “Dorpsraad 50 jaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *