Info werkzaamheden A7 Purmerend

Vanaf 8 april tot 1 september werkt Rijkswaterstaat aan de brug in de A7 over het Noordhollands Kanaal bij Purmerend.

Informatie op deze pagina kan achterhaald zijn. Actuele projectinformatie is te vinden op rws.nl/a7purmerend.

Planning werkzaamheden

  • 4 t/m 8 april – Opbouwen nieuwe verkeerssituatie
  • 8 april/mei – Werkzaamheden aan westzijde van de brug (richting Zaandam)
  • Juni – Ombouwen verkeerssituatie
  • Juni/juli/augustus – Werkzaamheden aan oostzijde van de brug (richting Hoorn)
  • Augustus – Afbouwen verkeersmaatregelen
  • 1 september 2024 – Einde werkzaamheden A7

Geslotenverklaringen en ontheffingen

Om sluipverkeer te voorkomen worden op diverse wegen in de regio geslotenverklaringen ingesteld. Deze geslotenverklaringen gelden in de ochtend- en/of avondspits. Binnen de gebieden waar geslotenverklaringen gelden, krijgen direct getroffen bewoners/ondernemers twee ontheffingen toegestuurd. Uiterlijk 15 maart kunt op onze website rws.nl/a7purmerend zien welke gebieden automatisch in aanmerking komen voor een ontheffing. Alle adressen in deze gebieden ontvangen voor de start van het werk op 8 april twee ontheffingen voor het betreffende gebied. Bewoners en ondernemers uit Wormerland hebben al ontheffingen ontvangen.

Via ontheffingA7purmerend.nl  kunnen bewoners en ondernemers extra ontheffingen aanvragen voor de gebieden met een geslotenverklaring in de ochtend- en/of avondspits. De ontheffingen gelden voor de gehele periode van de werkzaamheden aan de A7.

Vraag alleen een ontheffing aan als het echt nodig is. De geslotenverklaringen zijn ingesteld om de veiligheid en leefbaarheid in de betreffende gebieden te dienen. Op de website is ook te lezen welke criteria gelden voor het verkrijgen van een ontheffing. Omdat veel bestemming ook via een andere route bereikbaar blijven, worden alleen ontheffingen verstrekt voor automobilisten/motoren die frequent van deze wegen gebruik (moeten) maken.

Webinar 19 maart en spreekuren

Op dinsdagavond 19 maart organiseert Rijkswaterstaat een online webinar waarbij geïnteresseerden worden bijgepraat over de stand van zaken van het project. Het webinar start om 19.30 uur, duurt een uur en kan bekeken worden via de projectsite: rws.nl/A7Purmerend. Uiteraard is er ook gelegenheid voor het stellen van vragen.

Elke dinsdag van 9.00 tot 10.00 uur is er een inloopspreekuur voor ondernemers en bewoners bij het stadhuis in Purmerend (Purmersteenweg 42). We staan hier voor u klaar om uw gerelateerde vragen te beantwoorden rondom de werkzaamheden aan de A7. Bent u niet in staat om uw ontheffing aanvraag digitaal in te dienen, dan kunt u hiervoor ook terecht op het wekelijks A7 spreekuur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *