Wegversmallingen Middelie

De gemeente en het Hoogheemraadschap plaatsen extra wegversmallingen in Middelie om daarmee het verkeer verder af te remmen. Uit metingen van de verkeersdrukte en -snelheid en op basis van bewoners en Dorpsraad blijkt dat de bestaande wegversmallingen niet voldoende effect hebben.

Noordeinde

In het Noordeinde, tussen Middelie 9 en 10 en ter hoogte van Middelie 26, heeft het Hoogheemraadschap de paaltjes reeds geplaatst. In verband met de beperkte wegbreedte is ervoor gekozen om de paaltjes op de rand van het asfalt, en daarmee op de fietsstrook, te plaatsen. Hierdoor worden fietsers en voetgangers ook gedwongen om de paaltjes te ontwijken.

Klemweg tot schoolzone

Op het wegdeel van de gemeente komen, naar aanleiding van zienswijzen van bewoners, drie i.p.v. vier extra wegversmallingen. Op onderstaande afbeelding staan de oorspronkelijke vier locaties en hiervan zal locatie 2, ter hoogte van Middelie 56-58, komen te vervallen. In verband met het overzicht in de bocht en in- en uitritten is deze locatie naderhand als ongeschikt aangemerkt.

Locaties wegversmallingen op weg in beheer van de gemeente

De wegversmallingen op de andere drie locaties, ter hoogte van Middelie 40, 46 en 80, zullen worden geplaatst in het eerste kwartaal van 2023. In onderstaande afbeeldingen zijn de versmallingen ingetekend per locatie.

De bewoners rondom de te plaatsen wegversmalling zullen middels een brief door de gemeente geïnformeerd worden. Meer info over de wegversmallingen is te vinden op de website van de gemeente.

Modernisering schoolzone

Naast het plaatsen van extra wegversmallingen heeft de gemeente inmiddels al wel de schoolzone gemoderniseerd. Door het plaatsen van gekleurde palen wordt de schoolzone opvallender voor weggebruikers en verwacht de gemeente een verkeersremmend effect. In de andere kernen van de gemeente zijn de schoolzones ook op de schop genomen.

Gekleurde palen rondom de school om de schoolzone te verduidelijken

Eén gedachte over “Wegversmallingen Middelie”

  1. De wegversmallingen hebben op deze weg niet het gewenste effect of zelfs geen effect. Dit komt mede doordat het gemotoriseerd verkeer nagenoeg zonder hinder rechtdoor rijdend het beoogde “obstakel” kan passeren zonder de snelheid enigszins aan te passen. Zelf zou ik daarom hier een vorm van as-verlegging (chicane) hebben gekozen met een voorrangsregeling. Hiertoe moet de wegversmalling wel in het donker ook goed zichtbaar zijn en verlicht worden middels lantaarnpalen. Was hier vooraf dan ook nooit over gecommuniceerd. Momenteel is hier dan ook amper sprake van een wegversmalling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *